Жерар Оскамп – диригент

Загальна інформація

Жерар Оскамп народився 1950 року в Голландії. З вересня 2013 року він став новим художнім керівником та головним диригентом Центральної німецької камерної філармонії.
Будучи віолончелістом, він протягом трьох років грав у філармонічному оркестрі Роттердаму. Водночас він навчався диригуванню в Едо де Ваарта, Ханса Сваровськи та Фердинанда Ляйтнера. Його кар’єра диригента розпочалася в 1976 році першим місцем на конкурсі John Player в Борнмуті (Англія). Це призвело до тісної співпраці з Борнмутським симфонічним оркестром та іншими оркестрами у Великобританії.
Жерар Оскамп здобув перше місце у 1980 році на Міжнародному конкурсі диригентів телевізійних програм угорського телебачення. Через рік він дебютував в Будапештській державній опері з «Травіатою».
Він працював у численних оркестрах всіх скандинавських країн. У 1986 році Жерар Оскамп став головним диригентом симфонічного оркестру Ставангера, а до 1998 року – художнім керівником норвезького духового ансамблю.
З 1994 року Жерар Оскамп три роки працював оперним режисером в Ростокському народному театрі, а з 2002 по 2007 рік – генеральним музичним керівником у Державному театрі Шлезвіг-Гольштейна в Фленсбурзі.
У 90-х роках він регулярно працював у оперному театрі в Граці та в Philharmonia Hungarica.
Під час своєї тридцятип’ятирічної кар’єри Жерар Оскамп випустив більше двадцяти платівок та компакт-дисків і гастролював у майже сто двадцяти оркестрах з Мінська до Мехіко.

Більше інформації на сайті: http://www.mitteldeutsche-kammerphilharmonie.de

Поділитись