Елеонора Лайонс – сопрано (Австралія)

Загальна інформація

Елеонора Лайонс, сопрано Австралійська сопрано Елеонора Лайонс розпочала цей сезон з виконання Симфонії №4 Густава Малера в Концертгебау Амстердам, а завершить вступом на Зальцбурзькому фестивалі. На неї чекають два важливі дебюти: з Австралійською оперою в ролі Дони Анни в «Дон Жуані» Вольфганга Амадея Моцарта та Фламандською оперою в ролі Гретхен в «Сценах з «Фауста» Гете» Роберт Шумана. Серед інших знакових виступів концертного сезону 2019-2020: виконання «Реквієму» Дж. Верді з Антверпенським симфонічним оркестром, «Das Klagende Lied» Густава Малера з Сіднейським симфонічним оркестром під керівництвом диригентки Сімони Янг та концертної версії опери «Дон Жуан» в Сужоу, Китай. В рік святкування 250-річчя Людвіга ван Бетховена вона виконає такі твори, як «Missa Solemnis» на Зальцбурзькому фестивалі під керівництвом Маестро Філіппа Херревеге спільно з «Collegium Vocale», Симфонія №9 з Камерним оркестром Бельгії та концертну арію «Ah Perfido» з Симфонічним оркестром Білкенту в Туреччині. Пристрасть Елеонори до камерної музики та речиталей буде повною мірою реалізована у Відні та Антверпені, де вона матиме сольний виступ з піаністом Станіславом Соловйовим з програмою, до якої увійдуть твори Рахманінова, Прокоф’єва, Деліуса та Глієра, а згодом в Академії ім. Ліста в Будапешті вона виконуватиме «Сім романсів на вірші Олександра Блока» Дмитра Шостаковича. В попередньому концертному сезоні варто відзначити виступи з такими творами, як «Реквієм» Джузеппе Верді, «Військовий реквієм» Бенджаміна Бріттена з Антверпенським симфонічним оркестром під керівництвом Філіппа Херревеге. Вона також виконувала «Військовий реквієм» з Noord Nederlands Orkest (м. Гронінген) під керівництвом Стефана Ешбері та з Національним симфонічним оркестром польського радіо в м. Катовіце в їхньому новорічному концерті під керівництвом Метью Курі. Під час навчання в Grafenegg Academy вона брала участь в постановці опери «Диктатор» Ернста

Кшенека та опері Пауля Гіндеміта «Вбивця, надія жінок» під керівництвом Леона Ботштайна.
Елеонора має репутацію концертної виконавиці світового класу, маючи у своєму професійному портфоліо виконання сольних партій в Симфонії № 4 Густава Малера, «Folk Songs» Лучано Беріо з оркестром Берлінського Концертхауса, а також циклі «Мадагаскарські пісні» (Chansons Madécasses) Моріса Равеля з Будапештським фестивальним оркестром. З останнім оркестром вона також виконувала сольні партії в симфоніях Малера в концертному турі під керівництвом Івана Фішера. Елеонора навчалась в Сіднейській консерваторії та згодом в Академії для молодих оперних виконавців при Маріїнському театрі, а також в Королівському північному коледжі музики (Манчестер, Великобританія), де серед її викладачів були Олена Образцова, Баррі Райан та Вікторія Додока. В 2013 р. вона перемогла в 9-му Міжнародному конкурсі молодих оперних виконавців Олени Образцової, а в 2018 р. отримала приз Віденської державної опери. Вона виконувала провідні партії європейських оперних театрах, зокрема, партію Енн Трулав в опері Ігоря Стравінського «Пригоди гульвіси» в Угорському державному оперному театрі та партію Анаід в опері Ніно Рота «Флорентійській солом’яний капелюх» в Королівському театрі у Вексфорді. В наступному сезоні вона дебютує в ролі Графині з опери В.А. Моцарта «Весілля Фігаро» у Фламандській опері (м. Антверпен) та головній ролі в опері «Арабелла» Ріхарда Штрауса з Театром штату Вікторія (Австралія), а також ще раз виконає партію Мімі з опери «Богема» Джакомо Пучіні в Бельгії.
Сімони Янг та концертної версії опери «Дон Жуан» в Сужоу, Китай. В рік святкування 250-річчя Людвіга ван Бетховена вона виконає такі твори, як «Missa Solemnis» на Зальцбурзькому фестивалі під керівництвом Маестро Філіппа Херревеге спільно з «Collegium Vocale», Симфонія №9 з Камерним оркестром Бельгії та концертну арію «Ah Perfido» з Симфонічним оркестром Білкенту в Туреччині.
Пристрасть Елеанор до камерної музики та речиталей буде повною мірою реалізована у Відні та Антверпені, де вона матиме сольний виступ з піаністом Станіславом Соловйовим з програмою, до якої увійдуть твори Рахманінова, Прокоф’єва, Деліуса та Глієра, а згодом в Академії ім. Ліста в Будапешті вона виконуватиме «Сім романсів на вірші Олександра Блока» Дмитра Шостаковича.
В попередньому концертному сезоні варто відзначити виступи з такими творами, як «Реквієм» Джузеппе Верді, «Військовий реквієм» Бенджаміна Бріттена з Антверпенським симфонічним оркестром під керівництвом Філіппа Херревеге. Вона також виконувала «Військовий реквієм» з Noord Nederlands Orkest (м. Гронінген) під керівництвом Стефана Ешбері та з Національним симфонічним оркестром польського радіо в м. Катовіце в їхньому новорічному концерті під керівництвом Метью Курі. Під час навчання в Grafenegg Academy вона брала участь в постановці опери «Диктатор» Ернста Кшенека та опері Пауля Гіндеміта «Вбивця, надія жінок» під керівництвом Леона Ботштайна.
Елеанор має репутацію концертної виконавиці світового класу, маючи у своєму професійному портфоліо виконання сольних партій в Симфонії № 4 Густава Малера, «Folk Songs» Лучано Беріо з оркестром Берлінського Концертхауса, а також циклі «Мадагаскарські пісні» (Chansons Madécasses) Моріса Равеля з Будапештським фестивальним оркестром. З останнім оркестром вона також виконувала сольні партії в симфоніях Малера в концертному турі під керівництвом Івана Фішера.
Елеанор навчалась в Сіднейській консерваторії та згодом в Академії для молодих оперних виконавців при Маріїнському театрі, а також в Королівському північному коледжі музики (Манчестер, Великобританія), де серед її викладачів були Олена Образцова, Баррі Райан та Вікторія Додока. В 2013 р. вона перемогла в 9-му Міжнародному конкурсі молодих оперних виконавців Олени Образцової, а в 2018 р. отримала приз Віденської державної опери. Вона виконувала провідні партії європейських оперних театрах, зокрема, партію Енн Трулав в опері Ігоря Стравінського «Пригоди гульвіси» в Угорському державному оперному театрі та партію Анаід в опері Ніно Рота «Флорентійській солом’яний капелюх» в Королівському театрі у Вексфорді.
В наступному сезоні вона дебютує в ролі Графині з опери В.А. Моцарта «Весілля Фігаро» у Фламандській опері (м. Антверпен) та головній ролі в опері «Арабелла» Ріхарда Шртауса з Театром штату Вікторія (Австралія), а також ще раз виконає партію Мімі з опери «Богема» Джакомо Пуччіні в Бельгії.

Поділитись