Марцін Муравський, альт (PL)

Загальна інформація

Марцін Муравський народився 29 жовтня 1974 у місті Познань, Польща. Він вивчав альт у Познаньській Музичній Академії Яна Падеревського у класі його батька, Анджея Муравського. Закінчив із відзнакою у 1998. Працює у Академії із 1997 на посаді професора-викладача альту.
Додаткову освіту здобув, серед інших, у професора Конрада Геслера (Гановер, Німеччина) та професора Джона Кракенбергера (Мадрид, Іспанія). У 2003-2004 роках отримував урядову стипендію для пост-магістерського навчання у Данії, у Королівській Академії Музики. Захистив докторську ступінь з музики у Музичній Академії Катовіце (Польща) та був нагороджений докторською ступінню від Академії Музики у місті Познань.
Муравський давав численні майстер-класи для альтистів та виконавців камерної музики в Європі – зокрема у таких містах як Рейк’явік (Ісландія), Дублін (Ірландія), Ріга (Латвія), Берген (Норвегія), Таллінн (Естонія), Тбілісі (Грузія), та у Львові. Окрім Європи його талантом викладача могли насолоджуватися учні у США та Новій Зеландії.
Як соліст він з’являвся на одній сцені із Оркестром Камерної Музики Польского Радіо під керівництвом Агнєшки Дучмал, Кожалінським Філармонічним Оркестром, Сінфоньета Полонья, та іншими. Виконував камерну музику з Квартетом Агутті, Класичним Ансамблем міста Познань, Тутті Соло, тощо.
Загалом давав концерти у Франції, Нідерландах, Італії, Бельгії, Данії, Швеції, Норвегії, Німеччині, Ісландії, Австрії, Ірландії, Україні, Литві, Словакії, Чеській Республіці, Естонії, Грузії, Новій Зеландії та США.
Дискографія Марціна також є надзвичайно багатою та включає у себе записи концертів у Церкві Фара (Познань) у 1995, шедеври польского бароко у 1996, запис Месси Перголезе у 1997 та десятки інших дисків, що були записані як сольно, так і у співпраці із відомими виконавцями та оркестрами.
Окрім артистичної кар’єри очолював Артистичну Агенцію Лемур, отримав викладацьку та журналістську освіту, є членом Міжнародної Спілки Альтистів із 2003, дає лекції та є частим гостем на різноманітних міжнародних музичних конференціях.

Поділитись