Олександр Слободяник – молодший (фортепіано)

Загальна інформація

ОЛЕКСАНДР СЛОБОДЯНИК – молодший – (фортепіано) США

Народився в родині музикантів – видатного піаніста Олександра Слободяника (лауреата III Міжнародного конкурсу імені П.І.Чайковського) і віолончелістки Наталії Слободяник. Як і батько, навчався у професора В.В. Горностаєвої в Центральній музичній школі при Московській державній консерваторії. У 1989 році, будучи учнем 8-го класу, він переїхав із батьками до США і незабаром переміг на конкурсі молодих виконавців в Нью-Йорку. Цей успіх поклав початок яскравій сольній кар’єрі піаніста. Протягом наступних десяти років він виступав в Європі, США, Канаді, Росії, Південній Америці, Японії, ПАР. У 2001 році на британській студії EMI Classics вийшла його перша платівка.
Музикант брав участь у багатьох фестивалях: в Гілморі, Мальборо, Равіні, Рівербенде (США), Локенхаузі (Австрія), Реймсі і Туре (Франція), фестивалі Іво Погореліча в Баварії. Виступав із кращими оркестрами США. Здійснив турне по США і Великобританії з оркестром Маріїнського театру і Лондонським оркестром Philharmonia під керуванням Валерія Гергієва, турне по США з оркестром Московської філармонії під управлінням Юрія Симонова. Брав участь у Першому Московському великодньому фестивалі в 2002 році (з оркестром Маріїнського театру і диригентом Валерієм Гергієвим виконав Четвертий концерт Рахманінова). Виступав із Національним симфонічним оркестром України, Філармонічним оркестром Гонконгу, із Симфонічним оркестром радіо Нідерландів у залі Concertgebouw в Амстердамі.
Сольні концерти піаніста проходили в найбільших залах світу, в тому числі, нью-йоркських Lincoln center і Carnegie Hall, лондонському Wigmore Hall (концерт транслювався в прямому ефірі BBC).
З 2003 року Олександр Слободяник тісно співпрацює з ВВС, де створює серію теле- і радіо- записів музики Бетховена, Прокоф’єва, Рахманінова, Дебюссі, Шопена, Стравінського та інших відомих композиторів. Закінчив нью-йоркську Академію кіно. Бере участь у мультимедійних проектах, успішно займається продюсерською діяльністю, а також музичним бізнесом, володіє мережею магазинів музичних інструментів.

Поділитись