Юкі Міягі – Диригент (Японія)

Загальна інформація

Юкі Міягі, диригент

Юкі Міягі народився в м. Осака в 1944 році. Маючи диплом бакалавра з комерційної діяльності Університету Хітоцубаші в Токіо та, закінчивши аспірантуру за напрямком «Маркетинг» в Кінгстонському коледжі в Англії, він почав вивчати мистецтво диригування у віці 50 років під керівництвом Казухіро Ширакава, Курта Редела та Ондреі Рено.

В 2000 році відбувся його європейський дебют зі Словацьким філармонічним оркестром.

Наступного року в ного відбувся успішний концерт з цим самим оркестром у Музікверайн у Відні. З того моменту його щороку запрошують як гостьового диригента такі оркестри, як Чеський національний симфонічний оркестр, Словацький філармонічний оркестр, Симфонічний оркестр угорського радіо, Санкт-Петербурзький академічний симфонічний оркестр та Софійський філармонічний оркестр, і щоразу концерти супроводжуються високою оцінкою та схвальними відгуками. Він мав великий успіх в Японії, виступаючи з Токійським філармонічним оркестром в Санторі-холі, оркестром Münchiner Symphoniker та Загребським філармонічним оркестром під час турне Японією.

В 2007 році він був запрошений до співпраці з оркестром Super World Orchestra в Токіо, і того ж року співпрацював з Санкт-Петербурзьким академічним симфонічним оркестром під час Фестивалю «Білі Ночі», який отримав дуже високу оцінку в європейської публіки.

В 2008 році він вперше взяв участь в плановому концерті Будапештського фестивального оркестру, а в серпні того ж року він взяв участь у фестивалі «Prom in Praha», виступивши з Чеським національним симфонічним оркестром в концертному залі «Сметана-хол» в Празі. В Японії він виступав з оркестром Nordwestdeutsche Philharmonie (Німеччина) та оркестром Маріїнського театру, в грудні 2008 року він вперше виконав Симфонію №6 Петра Чайковського в Kanematsu Auditorium Університету Хітоцубаші, яку музиканти оркестру та слухачі назвали «насправді патетичною симфонією» завдяки пристрасному диригуванню маестро. Його слава як першокласного диригента досягла міжнародного рівня, і в червні його запросили диригувати Санкт-Петербурзьким академічним симфонічним оркестром на фестивалі «Музична колекція».

Юкі Міягі здійснив успішні гастрольні тури Японією (Осака, Токіо) з оркестром Nurnberger Symphoniker після його стажування з ним в 2009 році. Влітку 2010 року його знову запросили взяти участь у фестивалі «Sofia Music Weeks» в Болгарії, де з успіхом пройшов його концерт з Софійським філармонічним оркестром. В квітні 2012 року відбувся його дебют у Великобританії: він диригував Королівським філармонічним оркестром в Лондоні. В червні 2012 року відбувся його успішний концерт з Празьким симфонічним оркестром в концертному залі «Дворжак-хол» в Празі . У 2013 та 2014 рр. Юкі Міягі був призначений членом журі Міжнародного конкурсу ім. Йоганесса Брамса в м. Пьорчах (Австрія) в номінації «Фортепіано», а з 2015 року і по сьогодні – в номінації «Віолончель». В 2013 році на запрошення Державного камерного оркестру Жиліна (Словаччина) він здійснив низку успішних виступів. Він отримав високу оцінку від словацьких ЗМІ, і його регулярно запрошують до співпраці як гостьового диригента.

В грудні 2014 та 2015 рр. він виконав Симфонію №9 Л. ван Бетховена з симфонічним оркестром Кунітачі. А в жовтні 2017 року в Санторі-хол на відзнаку 20-річчя з моменту його диригентського дебюту відбувся урочистий концерт Brahms Abend”.

31 березня 2019 року з нагоди ювілейного 25-го Міжнародного конкурсу ім. Йоганесса Брамса він організував святковий Гала-концерт в Brahms Saal віденського Музіквейрайн за участю Державного камерного оркестру Жиліна (Словаччина) та чотирьох переможців конкурсу. 9 червня 2019 року в токійському Санторі-холі відбувся концерт за участю переможця конкурсу 2018 року у супроводі Токійського філармонічного оркестру, що мав величезний успіх.

Влітку 2019 року він був запрошений взяти участь в Літньому музичному фестивалі в Чеському Крумлові, де він диригував Філармонічним оркестром Турінгена (Німеччина), після завершення концерту публіка ще довго не відпускала артистів, віддячуючи їм стоячими оваціями. Згодом він взяв участь в концерті, що відбувся у зальцбурзькому Моцартеумі, виконавши твори Бетховена і Брамса з Будапештським симфонічним оркестром.

Оцінка диригентської майстерності Юкі Міягі у всьому світі є щоразу вищою. Музика у виконанні Маестро є рефлексією духовної філософії його життя та його унікальної естетики, що пробуджує натхнення у слухачів.

Поділитись