Яцек Роґаля – диригент (Польща)

Загальна інформація

Він з відзнакою закінчив композиторський клас Гражини Пстроконьської-Навратіл (1990) та дириґентський клас Марека Піяровського (1992). У 2011 році отримав ступінь доктора музичних мистецтв (музичний університет ім. Ф. Шопена).

З 2001 року він виконує обов’язки директора Свєнтокшиської філармонії у Кєльце та фестивалю “Свєнтокшиські дні музики”. У січні 2012 року він розпочав діяльність Кєльцького оркестру у новій будівлі, будівництвом якої був заклопотаний протягом десяти років.

 

У 2007-2011 роках він провів прем’єри з п’яти сучасних балетів, створених Свєнтокшиською філармонією та театром танців Кєльце, у тому числі з фільму Ксезіміра Дєбски “Здоржило сиє” в Єрусалимі та “Піноккіо” Мечислава Вайнберга (польська прем’єра).

З 2013 року в рамках співпраці між Свєнтокшиською філармонією та музичним університетом ім. Ф. Шопена він проводить щорічні вистави у циклі “Опера у філармонії” (В. А. Моцарт, П. Чайковський).

 

Він брав участь у численних фестивалях та конкурсах у Європі, Азії та Америці. Також працює  з симфонічною, камерною, хоровою та електронною музикою, яка представлена по всій Європі та Північній Америці.

Йому було надано медаль за заслуги перед культурою “Глорія Артіс”, а також премію Польської авторської асоціації (ZAIKS) за популяризацію польської сучасної музики.

Поділитись