Ігор Завгородній – скрипка

Загальна інформація

Скрипаль, альтист, композитор, мультиінструменталіст.

Народився в 1988 році у Володимирі-Волинському у сім’ї музикантів. Випускник Львівської спеціалізованої музичної школи

ім. С. Крушельницької (клас О. Цап) та НМАУ ім. Чайковського (клас проф. Б. Которовича і

Т. Яропуда). Закінчив асистентуру-стажування на кафедрі скрипки НМАУ у класі А. Баженова. Також навчався у International Summer Academy for Music, Beuggen (проф. Каміла Шатц) та International Summer Academy for Chamber Music Lower Saxony, Frenswegen

(проф. Еберхарт Фельц, Робін Айланд, Річард Айланд).

У складі квартету Collegium навчався в Netherlands String Quartet Academy (Амстердам) у педагогів Марка Данеля, Стефана Метца та Пітера Круппера.

Як соліст та камераліст гастролював у Австрії, Болгарії, Литві, Німеччині, Нідерландах, Польщі, Швейцарії, Португалії.

Виступав з Національним заслуженим академічним симфонічним оркестром України, Київським камерним оркестром, Академічним симфонічним оркестром НФУ, НКА «Київські Солісти», Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії, Оркестром Плевенської філармонії, «New Era Orchestra», НАС «Київська Камерата», АКО «Віртуози Львова», Оркестром Харківської філармонії, спільно з такими диригентами, як Володимир Сіренко, Мирослав Скорик, Вінстон Вогель (США), Дітер Вагнер (Швейцарія), Рімма Сушанська (Англія), Роман Ревакович (Польща), та ін.

Виконавець численних прем’єр творів українських композиторів.

З 2009 по 2016 — артист НКА «Київські Солісти.

Співпрацює з ансамблем сучасної музики «Ухо-ансамбль» (Київ), камерним оркестром New Era Orchestra. З 2018 року бере участь у проекті Open Opera (диригент Ілля Король, Австрія) як виконавець на бароковому альті.

З 2012 року співпрацює з Національним академічним театром російської драми ім. Лесі Українки у якості музиканта та актора. Автор монодрами «Соната для когось одного», прем’єра якої відбулась в Одесі 2018 року.

З липня 2018 — музичний директор проекту «Dyonys!sos!» у Театральному Просторі ТЕО, Одеса.

З 2018 року — викладач скрипки у Київському Iнституті Музики ім. Р. М. Глієра.

Поділитись