Іссак Тавіор – диригент (Ізраїль)

Загальна інформація

Іссак Тавіор- піаніст, композитор та диригент. Він народився 1943 року у місті Хайфа, Ізраїль.  Він отримав премію в галузі Сіонізму у 2012 році від міністра культури Ізраїлю Лімор Лівнат за свій твір “Бачення Долини сухих кісток” (за однойменним пророцтвом).
Іссак Тавіор закінчив консерваторію у Хайфі під наставництвом Рейчел Катц. Протягом навчання Ісаак отримував підтримку від Ізраїльсько-Американського фонду культури.
У віці 16 років музиканта прийняли на другий курс Єрусалимської академії музики і танцю. У 20 років він закінчив Музичну академію в Тель-Авіві.
Іссак Тавіор давав концерти на багатьох сценах Європи, зокрема в Амстердамі, Брюсселі, Женеві, Цюриху, Дубліні та Франкфурті.  Також виступив соло-піаністом з Симфонічним оркестром Коль Ізраїль (зараз Єрусалимський симфонічний оркестр), Симфонічним окестром Хайфи, Симфонічним оркестром Моцартеум та на радіо міста Лугано.
Тавіор записав кілька вибраних творів Бетховена, Шопена, Брамса, Баха, Мусоргського, Ліста та інших.
Тавіор викладав музику у багатьох школах Ізраїлю та диригував низкою хорів. Іссак керував Єврейським університетом у Єрусалимі з 1971 по 1974 роки. У 1975 році став співзасновником Карміельської консерваторії в Ізраїлі.
Іссак Тавіор створив 8 ораторій для симфонічних оркестрів та солістів: Шема (2003 р.), “Бачення Долини сухих кісток” (2004 р.), “Гора Синай” (2006 р.), “Кінець світу” (2007 р.), “Мудрість Соломона” (2011 р.), “На землі Морія” (2015 р.) та інші.

 

Поділитись