Баррі Снайдер – фортепіано

Загальна інформація

Баррі Снайдер є піаністом і педагогом з міжнародним визнанням. Він виступав із такими диригентами, як Роберт Шоу, Леопольд Стоковський, Дейвід Цінман, Сікстен Ерлінґ, Артур Фідлер, а також оркестрами, серед яких Симфонічний оркестр Детройта, Г’юстона, Балтімора, Атланти, Сінгапурський симфонічний оркестр, Філармонічний оркестр Рочестера, оркестр Краківського радіо, оркестр радіо Брно, камерний оркестр Торонто, а також оркестр Літьного фестивалю в Аспені.
Його дискографія охоплює понад 40 позицій. Серед виконавців, з якими співпрацював Баррі Снайдер: Германн Прей, Ян ДеҐаетані, Зві Цайтлін, Ані Кавафіан, Сильвія Розенберґ, Боніта Бойд, Стівен Доане, а також квартети Chilingirian Quartet та Клівлендський квартет.
У його репертуарі значне місце займає музика 20 і 21 століть, і він був першовиконавцем творів таких композиторів, як Сідні Годкінсон, Тошіо Хокасава, Августа Рід Томас, Картер Пан, і Верн Рейнолдс. Деякі з цих творів написані спеціально для нього.
З 1970 року є професором фортепіано в Eastman School of Music у Рочестері, Нью-Йорк, а з 2018 р. є запрошеним професором у Нью-Йорксьокому універистеті. Окрім того давав майстер-класи у США, Європі й Азії. Також був головою журі Міжнародного конкурсу піаністів у Цинциннаті та членом журі Молодіжного мистецького конкурсу у Глазго.
Здобув три нагороди на Міжнародному конкурсі імені Вана Клінбурна 1966 року: срібну медаль, нагороду Панамериканського об’єднання і нагороду камерного виконавства.

Поділитись