Варвара ТУРТА – клавесин (Київ, Україна)

Загальна інформація

Варвара Турта – київська клавесиністка та піаністка. У 2007 році закінчила Київське державне вище музичне училище ім. Гліера і вступила до Національної музичної академії України. У 2009 році вона стала лауреатом Міжнародного конкурсу “Синій птах” (Ялта) у номінації “соліст з оркестром”. Далі – захоплення старовинною музикою, технікою basso continuo і опановування клавесину.

Протягом навчання в Академії Варвара Турта брала участь у майстер-класах Єлисавети Стефанської в Akademia Muzychna w Krakowie та в Київській літній музична академії (клас камерного ансамблю Міхаель Куґель, Бельгія).

У 2012 році закінчила магістратуру фортепіанного факультету, а з 2014 по 2017 навчалася в асистентурі по класу концертмейстерства (проф. Анатолій Ільїн).

У квітні 2018 року Варвара Турта отримала дві перемоги на Міжнародному конкурсі клавесиністів ім. Ванди Ландовської в Італії – Перша премія Assoluto за сольну програму та “гру з оркестром”. Влітку 2018 року Варвара Турта вдосконалювала свою майстерність у клавірному майстер-курсі Марка Топоровського у Варшаві.

Поділитись