Фуко Ішії – фортепіано (Японія)

Загальна інформація

Фуко Ішії народилась у 1991 році в Токіо в родині музикантів і почала брати урки гори на фортепіано у віці 4 років. В 2019 році вона отримала Першу премію 2-го Конкурсу ім. Й. Брамса в Німеччині та Третю премію 26-го Міжнародного конкурсу ім. Й. Брамса в Австрії.

Восени 2019 року вона стала переможницею Конкурсу солістів-інструменталістів Фонду Імануеля та Евимарії Шенк в Швейцарії і дала дебютний концерт з Філармонічним оркестром м. Арговія (Швейцарія) під керівництвом Сера Марка Кіссочи, виконавши Концерт №1 для фортепіано з оркестром Людвіга ван Бетховена.

В 2020 році її запрошено до співпраці в якості солістки з Japan Century Orchestra, Базельським симфонічним оркестром та Детмольдським камерним оркестром (Німеччина). В червні в неї заплановано сольний тур з виступами в Blüthner Salon (Німеччина).

Переможниця багатьох конкурсів, включаючи 3-1 Міжнародний конкурс ім. Шопена в Азії (Перша премія), 58-й Музичний конкурс японських студентів (Перша премія), 9-й Міжнародний конкурс піаністів в м. Еттлінген, Німеччина (Третя премія), Конкурсі піаністів Зайлер (Третя премія), Конкурс ім. Шопена в Японії (Друга премія). В 2013 році вона виграла Першу премію в Концертному конкурсі Консерваторії Тохо та 82-му Конкурсі японської музики. Сьогодні вона часто бере участь в концертах в Японії, включаючи серію «La Folle Journee in Kanazawa», «NHK Best of classic», «NHK Recital Nova», як сольна виконавиця та учасниця камерних ансамблів.

Її міжнародна кар’єра включає виступи на «Euro Music Festival» в Німеччині, Музичному фестивалі Ліворно в Італії, концерти в Іспанії, включаючи такі зали, як Палац каталонської музики в Барселоні, в Швейцарії, США та Румунії. Вона виступала в якості солістки з Філармонічним оркестром м. Брашов (Румунія), оркестром Краківської філармонії, Філармонічним оркестром ім. Яначека, оркестром Euro Symphony SFK, симфонічним оркестром театру в Детмольді, а також з професійними японськими оркестрами, такими як Симфонічний оркестр NHK, Токійський столичний симфонічний оркестр, Кіотський симфонічний оркестр, Філармонічний оркестр Канагава, симфонічний оркестр Central Aichi, Японський філармонічний оркестр, симфонічний оркестр Йоміурі, симфонічний оркестр Гунма. В 2018 році вона дала сольні концерти в C. Bechstein Centrum в Кельні та Bösendolfer Salon в Токіо з програмою, що включала Сонату для фортепіано №29 сі бемоль мажор, тв. 106. В 2019 році вона виконала Другий фортепіанний концерт Рахманінова в Токіо.

В 2014 році Фуко закінчила з відзнакою Музичну школу Тохо Гакуен в Токіо. Після навчання у Кельнській вищій школі музики вона брала уроки сольного виконання у професора Клаудіо Мартінеза-Мейнера в Базельській музичній академії, де вона також опановує мистецтво виконання камерної музики під керівництвом професора Керняка. Вона вивчала акомпанемент в класі професора Крістофа Прегардьєна в Кельні, який є одним з найкращих тенорів.

В 2018 році вона закінчила магістратуру в Базельській музичній академії за напрямком «Виконавська майстерність», а зараз навчається в магістратурі за напрямком «Сольне виконання». Вона отримувала стипендії від Культурного фонду «Meiji Yasuda» та Музичного фонду «Rohm», а з 2018 року підтримку їй надає Японська агенція з питань культури.

Поділитись