«Контрасти» – тиждень другий. Екватор

16.10.2019
Опис

Один із наймасштабніших осінніх музичних фестивалів України триває! 25-ті «Контрасти» – це 13 днів найрізноманітніших подій, що поєднують українську класику ХХ століття, мистецькі перформанси та композиції «з-під пера» сучасних європейських й українських митців!

Тож, продовжуючи нашу серію репортажів, розповімо про найцікавіші події другого тижня фестивалю.

Екватор «Контрастів» був надзвичайно насиченим, адже об’єднав шість подій. Репрезентація українського музичного мистецтва – саме так можна окреслити більшість із них. І чудово, що акценти сформовані саме таким чином, оскільки щороку на фестиваль відвідує чимало іноземців, які мають змогу хоч трішки торкнутися нашої культури!

Без сумніву, кульмінаційною стала симфонічна концертна програма «Лятошинський об’єднує» (11 жовтня). Складалася вона із творів українських митців ХХ-ХХІ століття, які прозвучали у виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії під орудою Теодора Кухара.

Детальніше із про цю подію можна прочитати за посиланням: http://moderato.in.ua/events/toy-hto-zavzhdi-ob-yednuye-lyatoshinskiy-petrichenko-krivopust-segin-prozvuchali-na-kontrastah-2019.html

Та переважали у другому тижні концерти камерної музики, зокрема відбулось ще дві події із тематичної серії «Ескіз до портрету композитора»: О. Турянська-Мельє (мецо-сопрано) та О. Мацелюх (орган) презентували твори Святослава Луньова, а піаніст Є. Громов на сцені Львівської філармонії виконав композиції Володимира Загорцева.

Рецензія на подію «Святослав Луньов: ескіз до портрету композитора» за посиланням: http://moderato.in.ua/events/svyatoslav-lunyov-v-ramkah-kontrastiv-2019.html

Дві події презентували творчість галицьких митців: 12 жовтня Н. Дитюк (сопрано) та М. Драган (фортепіано) виконали вокальні мініатюри В. Барвінського, А. Солтиса, С. Туркевич-Лукіянович та А. Нікодемовича, а наступного дня, 13 жовтня, відома українська піаністка Оксана Рапіта інтерпретувала фортепіанні композиції В. Барвінського, А. Рудницького, С. Людкевича та З. Лиська.

Завершився другий тиждень «Контрастів» (13 жовтня) вечірнім концертом електронної музики за участі дуету Dąbrowski/Mańko.

Пропонуємо до ознайомлення рецензію на цю подію Дзвенислави Саф’ян: http://moderato.in.ua/events/vizuali-ruhomogo-zvuku-na-lvivskih-kontrastah-vidnilis-zvuki-skripki-ta-modulnih-sintezatoriv.html

«Контрасти» тривають. Вже розпочалися восьмі майстер-класи нової музики COURSE, учасники яких із допомогою консультацій композиторів-викладачів впродовж тижня готують свої композиції. Почути їх можна буде у передостанній день фестивалю, а зокрема – на Ночі контрастів.

Також цього тижня відомий польський колектив Neo Electric Quartet здійснить свій концертний тур трьома містами України.

***

Попереду на гостей очікує найцікавіше – Ніч контрастів, що об’єднає зовсім нові й не менш оригінальні мистецькі пошуки, а також Концерт-закриття фестивалю, у рамках якого звучатимуть дві світових прем’єри творів українських композиторів – М. Олійник та М. Шведа.

Дізнатись детальну інформацію про події фестивалю можна на нашому офіційному сайті, а також на наших сторінках у соціальних мережах!

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...