Устилуг Стравінський FEST

07.10.2019
Description

Вже цієї суботи, 12 жовтня, у волинському містечку Устилуг відбудеться перший «Устилуг Стравінський FEST» – переможець програми Уряду та Мінкульту «Малі міста – великі враження».

Завданням фестивалю є популяризація світової спадщини та позиціонування міста Устилуг як місця пов’язаного з ім’ям геніального композитора. Це в свою чергу покликано збільшити кількість українських та зарубіжних туристів.  Створити фестиваль присвячений видатному композитору Ігорю Стравінському саме в Устилузі – прекрасна ідея. В цьому маленькому містечку поблизу кордону з Польщею існує єдиний в світі Музей-садиба Ігоря Стравінського. Музей розташований в будинку, який збудовано за проектом композитора у 1907 році. Саме тут, у містечку Устилуг, Стравінський відпочивав і творив щоліта з 1907 по 1914 рр.

Розпочнеться подія о 14 год святковим концертом на Міському стадіоні. Після цього музиканти Львівської національної філармонії продемонструють музично-театральну виставу за музикою І.Стравінського «Історія солдата».  А на фінал – найкращі виконавці балетів Ігоря Стравінського в Україні – ХНАТОБ / СХІД OPERA (Харківський національний академічний театр опери та балету) – покажуть дві вистави – «Весну священну» та «Жар-птицю». Балети Стравінського не часто з’являються на афішах музичних театрів. Колектив ХНАТОБу першим втілив складну музичну партитуру «Весни священної» на українській сцені. Музика та лібрето зумовили незвичне та яскраве постановочне рішення.
Також в рамках проекту відбудеться презентація сайту Музею з віртуальним туром та брендбуку Музею.

ВХІД ВІЛЬНИЙ!

Детальніше про “Історію солдата” можна прочитати за посиланням: Історія солдата у новому прочитанні

Share


Popular

25.03.2024 Concerts

Bach Marathon has ended

The marathon of new and contemporary Bach art by artists of the Lviv Ph...