Христина Михайличенко – фортепіано

Загальна інформація

Христина або Тіна, як до неї звертаються друзі та рідні, народилася у Криму в Сімферополі 28 липня 2005 року. У неповні 5 років почала займатися музикою. У кінці першого року навчання виграла свій перший у житті музичний конкурс. У квітні 2014 родина переїхала до Києва і Христина поступила в КССМШ ім. Миколи Лисенка у клас професора Наталії Толпиго. Сьогодні її здобутки – це десятки перемог, перших премій та Гран-Прі Міжнародних музичних конкурсів (Україна, Бельгія, Нідерланди).

Не зважаючи на свій юний вік, Христина має цікаву географію виступів. Вона грала концерти в Нью-Йорку, у Вашингтоні у Світовому банку, виступала на провідних сценах і в музичних академіях Брюсселя, Парижа, Антверпена, Відня, Брюгге, Стамбула, містах Німеччини та Нідерландів, у залах Національних філармоній України: Києва, Львова, Запоріжжя, Івано-Франківська, Чернівців, Хмельницького, Дніпра.

В її арсеналі більше 35 виступів з симфонічними та камерними оркестрами. Христина тричі входила в топ 10-ти дітей, за версією WoMo – найяскравіших підлітків року, досягнення яких отримали визнання (2015-2017рр.). Вона є учасницею численних соціальних проектів в Україні, а також благодійних виступів. З весни 2016 року отримує регулярні майстер-класи у професора Олексія Гринюка (Велика Британія). Христина навчалась у Музичних академіях Німеччини (ISAM) та Бельгії (літо 2016).

В літнім сезоні 2017 року виступала з концертами на Міжнародному фестивалі у Швейцарії («АртДіалог») та Львові («LvivMozArt»), а також пройшла відбір та отримала запрошення на двотижневе навчання і виступи у Бельгії в рамках Міжнародного Фестивалю Камерного ансамблю «Musica Mundi».

Літні сезони 2017-2018 рр. пройшла курси навчання в рамках Міжнародної Літньої Академії пам’яті В. Горовиця (Київ) в класі професора О. Гринюка, а також вдруге була запрошена на 2-ий Міжнародний Фестиваль «LvivMozArt» в якості солістки, де виконувала Концерт В. Моцарта з оркестром.

Документальний фільм «Христина. Кримське Соло» здобув перемогу у Всеукраїнському Конкурсі «Репортери надії в Україні» у номінації Культура (жовтень 2017, автори – «КримРеалії»).

Христина має три ліцензійні аудіо-диски з власним виконанням (2016, 2017, 2018 рр.). 2018-2019 навчальні роки, включаючи літній сезон, відзначені концертною діяльністю Христини. Вона грає сольні концерти, а також виступає з симфонічними оркестрами (зал Хмельницької філармонії, Органний зал Львова, Стамбул Туреччина, БЗЗ Київ, Музична Академія ім. П. Чайковського Київ, Уварівський будинок у Ворзелі). За словами Христини: «Літо 2019 року стало кращим сезоном з усіх, що є в її пам’яті…»

Весняно-літній сезон 2019 року відзначено творчою серією тривалих майстер-класів Тіни з професором Олексієм Гринюком (Німеччина, Бельгія, Україна).

В липні Тіна стала володаркою диплома про закінчення двотижневого курсу навчання в рамках Міжнародного фестивалю камерного ансамблю «Musica Mundi2019» (Бельгія, Ватерлоо). В серпні Христина зіграла три концерти на 69-му Міжнародному Фестивалі молодих виконавців (м. Байройт, Німеччина), де представлені програми: Сольний концерт, концерт «Соліст з оркестром», а також концерт Камерного ансамблю (партія фортепіано). Концерти пройшли з великим успіхом.

Протягом навчального року Христина має графік індивідуального відвідування школи, а також навчається в домашніх умовах з плеядою талановитих вчителів іноземних мов, точних наук та інших загальноосвітніх та музичних дисциплін, заняття спортом, дозвілля з молодшою сестрою та старшим братом, походи в оперу, філармонію, кіно, катання на велосипедах, зустрічі з друзями, подорожі, стосунки, самотність … і звичайно – улюблений рояль.

Поділитись