Мелодії осіннього вечора

Середа 14.11.2018 / 19:00

Концертний зал ім. С. Людкевича

80-150

Абонементи діють

Опис

Зверніть увагу: у концерті відбулася зміна виконавця. Девід Тобін пошкодив руку і не зможе дати концерт! Однак, замість нього виступить Еллі Сах – переможниця конкурсу 2016 року (Перша премія), яку Девід Тобін особисто попросив виступити замість нього

Світ Класичної Музики представляє 

«Мелодії осіннього вечора»

Кожні три роки Львів привертає до себе увагу всього музичного світу. Кожні три роки солісти, які хочуть здобути титул найкращих, приїздять в Україну на змагання. Вдома їх називають віртуозами та вундеркіндами, новими зірками та майбутнім класичної музики. Ми називаємо їх конкурсантами. Рівно за рік — з 24 жовтня по 3 листопада 2019 — молоді музиканти з’їдуться до Львова на ювілейний, ІІІ Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси і покажуть тут свій рівень.

Це — конкурс, який піднімає планку. Це — конкурс, який цікавить учасників з понад 20-ти країн. Це — конкурс, який обирає найкращих і до рішення журі вибору прислухається світ. Бо ті, хто виборов відзнаки у Львові, згодом підкорюють відомі сцени та зали, дають концерти за океаном і у Європі, мандрують з масштабними турами. І — що найбільш приємно — повертаються до Львова, щоби показати, яке зростання принесла їм перемога тут, в Україні, під пильним наглядом міжнародного журі.

14 листопада на сцену концертного залу імені Станіслава Людкевича знову підніметься володарка Першої премії конкурсу-2016 Еллі Сах. Харизма й майстерність, якими американська скрипалька корейського походження підкорила суддів два роки тому, сприяють її кар’єрі — молода зірка невпинно гастролює, а квитки на її концерти закінчуються, щойно потрапляють у продаж.

Еллі Сах вдруге виступить у Львові з сольним концертом — вона завітає до нашого міста на запрошення Мистецького об’єднання “Світ класичної музики”, під крилом якого народився й здобув ім’я конкурс Олега Криси. Гостя підготувала програму, яка розширює рамки звичних для львівської публіки концертів. Від барокової класики до Прекрасної епохи, занурюючись і в буремні 20-ті. Музика Моцарта й Бібера, Дебюссі та Равеля— зважені й відібрані саме для листопадового вечора самою скрипалькою.

Конкурс 2019 стрімко наближається, щоби відкрити нам ще більше імен, які заслуговують на те, щоби звучати. І найкращий приклад — Еллі Сах — уже звучить яскраво! Тож не пропустіть цей вечір.

У програмі:

Моріс Равель. Соната № 2 для скрипки і фортепіано
Гайнріх Іґнац Франц Бібер. Пасакалія для скрипки соло
Клод Дебюссі. Сюїта «Естампи»
Моріс Равель. «Циганка» для скрипки і фортепіано

 

Поділитись