До дня народження великого Людкевича

26.01.2019
Опис

Важко збагнути багатогранність і масштабність творчості Станіслава Людкевича – композитор, музикознавець, перший українець зі ступенем доктора філософії у сфері музики, фольклорист, музичний критик, диригент, педагог, організатор музичного життя… Талановитий і красивий у всьому.

Саме завдяки його енергії, принциповості, наполегливості українська музика в Галичині піднялася на якісно новий рівень як у композиторській творчості, так і виконавстві – Людкевича впевнено прокладав шлях до нової професійної української музики.

Львівська національна філармонія гідно відзначає 140-річчя видатного львів’янина. Протягом «Року Станіслава Людкевича» музиканти, музикознавці, шанувальники творчості «Прометея української музики» втілюватимуть багато цікавих подій та проектів сповнених глибокої та безмежної музики українського мудреця.

І успішний початок покладено!

24 січня відбулося урочисте відкриття виставки фотопортретів Станіслава Пилиповича, що віддзеркалюють різні віхи творчості та життєвого шляху Митця. Наступного дня у Палаці мистецтв проходила «Музична вітальня Станіслава Людкевича».

Ці дві події були просякнуті глибокою шаною та любов’ю до Патріарха галицького мистецького світу!    Львівські музиканти під егідою суспільно-культурного товариства “Надсяння”, що надихалися творчістю та благородством душі композитора, подарували  слухачам неабияку насолоду та незабутні спогади, занурили в атмосферу життя і діяльності уродженця м. Ярослава, що над Сяном, музика якого – безсмертна!

Слухачів замилували фортепіанні перлини, солоспіви, хорові обробки коляд в аранжуванні для хору й струнних та інші яскраві твори видатного композитора.

Серед виконавців знамениті своєю  майстерністю піаністи Оксана Рапіта та Мирослав Драган. Емоційна солістка Наталія Дитюк, що зачарувала слухачів своєю щирістю і прекрасним сопрано. Знаний в Україні та далеко за її межами струнний квартет «Фенікс», що додавав оксамиту грандіозній музиці. Легендарний камерний хор «Глорія» під керівництвом незмінного Володимира Сивохіпа.

Світлини з події «Музична вітальня Станіслава Людкевича».

Виставка фотопортретів Василя Пилипиповича Людкевича

 

 

Фото : Анастасія Іванова.

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...