Шлях проєкту “Музи не мовчать” у 2022 році

05.01.2023
Опис

18 березня — 27 грудня: це шлях, упродовж якого відбулись 62 концерти класичної музики із серії «Україна-2022. Музи не мовчать”. Виступи проходили наживо у Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика та транслювались на її YouTube-каналі.

За цей час українські Музи:

Провели три повномасштабні фестивалі: 

  • 10 днів, 11 подій, учасники із чотирьох європейських країн, світові прем’єри та понад пів сотні композицій — так у Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика впродовж 20-29 травня пройшов 41. Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози»
  • 5 фестивальних днів та 6 концертів, міжнародно визнані артисти та прем’єри творів VIII століття для української публіки — цим запам’ятався ХІХ Міжнародний Фестиваль Давньої Музики з  підназвою — «На вістрі часу» (9-14 серпня)
  • 10 днів, 9 виступів, колективи з Києва та Одеси, видатні виконавці з-закордону — так проходив один з найстаріших та наймасштабніших українських форумів сучасного мистецтва, 28 “Контрасти” (з 1 по 10 жовтня).

 

Пропагували маловідому українську музику серед широкої аудиторії: твори Мирослава Скорика, Євгена Станковича та Дениса Литвиненка, бенефіс Олега Криси, присвята Ганні Гаврилець — більше на нашому каналі.

 

Проводили особливі події на перетині жанрів та мистецтв: музично-літературний вечір “Поміж сирен”, електроакустичний театралізований перформанс “Голоси”, перформанс-прев’ю художньої виставки.

 

Врешті, одним зі знакових виступів для Муз стала музична резиденція, симпозіум та воркшоп у Кельні (Німеччина): результат міжнародної співпраці матиме вплив й на майбутнє ХХ Фестивалю Давньої Музики у Львові.

 

Також:

Збільшили приріст підписників на YouTube-каналі Філармонії 

 

Створили спільноту кількістю понад 1300 людей з різних країн у соцмережі “Фейсбук” та у телеграм-каналі “Україна-2022. Музи не мовчать”: 

 

 

Відкрили власний Патреон, де слухачі з різних країн матеріально підтримують українських артистів:
Львівська національна філармонія - Шлях проєкту "Музи не мовчать" у 2022 році

 

І надалі, як впродовж цих 10 місяців, музика відстоює наші переконання, свободу та красу безцінних шедеврів, які ми можемо виконувати в темних, холодних залах у перервах між сиренами — музика діє правдиво і цілюще. Наш проєкт у 2022 році засвідчив одну з найважливіших констант: сила в тому, що ми не дамо музиці припинитись. Українські музи нізащо не змовкнуть.

Слава Україні!

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...